Eerste Bezoek

In onze praktijk verwelkomen wij altijd nieuwe patiënten. Tijdens het eerste bezoek nemen we ruim de tijd om kennis met u te maken. Een eerste afspraak duurt ongeveer 30 minuten. De tandarts zal uw gebitssituatie en uw mogelijke wensen en klachten in kaart brengen. Ook worden er indien nodig röntgenfoto’s gemaakt om de situatie in uw mond goed te kunnen beoordelen en volgen. Na het mondonderzoek zal de tandarts de toestand van uw gebit met u bespreken.

U kunt zich online bij ons inschrijven of, indien dit niet mogelijk is, telefonisch of bij ons in de praktijk. Wat neemt u mee naar de eerste afspraak? Het is belangrijk dat u de volgende documenten meeneemt naar uw eerste bezoek aan een nieuwe tandartspraktijk:

  • uw verzekering pasje
  • uw legitimatiebewijs
  • tandheelkundige gegevens van de vorige tandarts
  • een ingevulde gezondheidsvragenlijst

Voorafgaand aan uw eerste bezoek, direct na inschrijving, ontvangt u een gezondheidsvragenlijst. Wij vragen u deze alvast in te vullen zodat de tandarts deze met u kan doornemen tijdens het eerste bezoek. De gezondheidsvragenlijst dient ervoor om uw medische situatie in kaart te brengen. Dit is belangrijk voor de tandarts omdat sommige tandheelkundige behandelingen een invloed kunnen hebben/beïnvloed worden door medische zaken.

De tandheelkundige gegevens van uw vorige tandarts kunt u opvragen bij uw vorige tandarts per e-mail of telefonisch. U kunt deze gegevens meenemen naar het eerste bezoek of u kunt deze mailen naar info@doopertandartsen.nl.

Voor kinderen die een eerste keer komen gaat het bezoek iets anders. Wij adviseren kinderen vanaf 2 jaar mee te nemen naar de tandarts zodat ze op een aangename en gemoedelijke wijze kunnen wennen aan het tandarts bezoek. Wij doen er alles aan om deze ervaring zo prettig mogelijk te maken. De tandarts zal op speelse wijze beginnen met het tellen van de tanden en kijkt ondertussen naar het gebit. Aan het einde krijgt u kind een leuk poetspakket mee naar huis! Het is belangrijk om het kindergebit al vanaf jonge leeftijd regelmatig te laten controleren en in te kunnen grijpen indien nodig. De kindertandheelkunde (<18 jaar) wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

© 2018 Praktijk Erens

Navigatie

Home  |  Praktijk  |  Patiënt  |  Behandelingen  |  Contact